Portret WO1

Tussentijds verslag portretopdracht

FOTO

 

Inhoud

 

 • Les 1……………………………………………………………………………………
 • Les 2+3…………………………………………………………………………………..
 • Les 4+5+6………………………………………………………………………………….
 • Les 7+8………………………………………………………………………………….
 • Mijn mening …………………………………………………………………………………
 • Verdere informatie …………………………………………………………………………

 

 

 

 

FOTOO

 

 • Les 1

We moesten voor beeldende vorming een opdracht maken, dat kon een reclame-opdracht zijn of een portret. Ik heb ‘ja’ tegen de opdracht van het portret gezegd omdat het me interessant  leek om een portret te maken van iemand die tijdens de oorlog overleden is, en wat meer over die persoon te weten te komen.

Het is een grote opdracht en er gaat veel tijd inzitten.

 

 • Les 2+3

In deze lessen moesten we op het internet en in boeken zoeken naar mensen die (In Ieper) begraven liggen en mee hebben gevochten of geholpen in de 1e wereldoorlog. We kregen van een medewerker van het In Flanders Fields museum een aantal namen van mensen die daar begraven lagen doorgestuurd, met een link zodat we ook hun verhaal konden lezen. Ik ben vreselijke en zielige verhalen tegengekomen. Ik heb heel lang gezocht naar iemand, omdat ik elke keer iemand koos die al iemand had.

 

 • Les 4+5+6

In deze lessen gingen we aan de slag met  Photoshop. We moesten een plaatje opzoeken van de persoon die wij uit hadden gekozen, en in photoshop als een poster bewerken. Naast een foto moesten er ook dingen in komen te staan wat met de persoon te maken heeft. Ik had veel moeite met Photoshop, deels ook omdat ik er geen zin in had, het was het saaiste deel van de opdracht. Tijdens het Photoshoppen heb ik geleerd dat je een poster goed in  moet delen, en niet bijvoorbeeld alles in een hoek moet plaatsen. Het moet ook niet te druk worden. De poster moet rustig ingedeeld worden maar het moet duidelijk zijn wat voor mens die persoon is geweest. Toen de poster klaar was, moesten we hem op WordPress zetten, en zo uitprinten dat het op 9 blaadjes werd uitgeprint, omdat dat de grootte is hoe groot de poster uiteindelijk word. Hier had ik ook veel moeite mee, ik snapte het niet. Uiteindelijk heeft meneer mij daarmee geholpen. Toen bijna iedereen de poster af had kwamen we erachter dat veel mensen dezelfde poster hadden, dus moesten sommigen weer helemaal opnieuw beginnen en iemand anders kiezen, hier was ik er ook een van. Meneer heeft me geholpen omdat ik anders achterliep.

 • Les 7+8

In deze lessen ( en nu nog steeds) zijn we bezig met het overtrekken en schilderen van de poster. We moesten de poster eerst uitknippen, aan elkaar plakken en daarna overtrekken. Mijn probleem bij het overtrekken was dat ik de lijnen niet goed kon zien, omdat de poster nogal onduidelijk was. Als je klaar was met het overtrekken mocht je gaan verven. Tijdens het verven moet je ook kleuren mengen, we moeten bijna exact dezelfde kleur als op de poster hebben.

 

 • Mijn mening

Ik vind dit een heel leuk project. Eerst vond ik het niet leuk omdat het een heel groot project is, en ik snapte er nog niet veel van. Maar nu vind ik het al veel leuker, je leert wat over de mensen die tijdens de oorlog overleden zijn en je bent ook nog creatief met ze bezig om ze te herdenken. Ik denk dat dit project wel belangrijk is, want zo kom je meer over de oorlog te weten.

 

 • Verdere informatie

Meneer stuurt ons ook elke keer allerlei informatie en films over de oorlog die wel interessant zijn om te bekijken. Zo kom je ook meer over die tijd te weten, en kan je ook beter bezig met het onderwerp. In dit project gaat niet alleen schooltijd zitten, maar ook vrije tijd. We willen deze posters in België, in Ieper ophangen en tentoonstellen, maar er zijn wel allerlei dingen nodig om daar te komen en te verblijven. Samen met alle klasgenoten maken we allerlei acties zodat het lukt om naar Ieper te gaan.

 

Maker: Tessa Winkelhuis

Over mijn poster:

De vrouw heet Millicent Leveson-Gower maar mensen noemden haar ook wel Meddlesome Millie

Millicent is overleden op 20 augustus 1955, ze is 87 jaar oud geworden

Na het uitbreken van de eerste wereldoorlog richtte Millicent een ambulance-eenheid op. Ze werd opgesloten in België, ontsnapte en ging naar Engeland. In oktober keerde ze terug naar het continent en ging naar directe veld ziekenhuizen in noord-Frankrijk. Ze werd uiteindelijk bekroond voor wat ze in de oorlog had gedaan.

Ik heb ervoor gekozen om niet zoveel in de poster te zetten, zodat vooral haar gezicht opvalt.

Ik heb de foto’s goed verdeeld over de poster zodat je haar gezicht nog goed kan blijven zien en niet alles op 1 kluitje staat

 

 TESSA-POGING-DRIEkopie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s